Hallo 

Wij zijn Monique en Steffie, moeder en dochter, en samen vormen we het creatieve team achter Moniëlle. Zolang we ons kunnen herinneren zijn we altijd al creatief geweest. Als kind kon ik (Steffie) uren aan een stuk bezig zijn met tekenen, schilderen, collages maken… noem maar op! Mijn eerste doos met kralen staat ook nog in mijn geheugen gegrift: 50 tinten blauwe kralen en pailletten. Het was een pracht om te zien en puur speelplezier. Mijn moeder was ook al van jongs af aan heel creatief. Op 7-jarige leeftijd maakte zij haar eerste poppenkleertjes. De stof kwam van oude stalenboeken, die ze speciaal kreeg van een vriend van de familie. We herinneren ons ook de vreugde tijdens het creatief proces. En achteraf gezien, ook het ongelimiteerd creatief zijn. Creatief zijn zonder grenzen dus!

We hebben beide al een aantal cursussen en workshops gevolgd om ons creatieve vaardigheden uit te breiden. Ook hebben we het aangedurfd (en overleefd) om samen 2 opleidingen te volgen 🙂 We hebben een 3-jarige opleiding juwelier gevolgd in Kortrijk en een 4-jarige opleiding maroquinerie (lederbewerking) in Lokeren. In het laatste jaar van de opleiding lederbewerking kregen we de kans om een mini-collectie te maken. Het was absoluut niet moeilijk om hiervoor een thema te kiezen, aangezien we beide zot zijn van planten en bloemen. Ik heb gekozen voor het thema ‘zaaddozen’ en Monique heeft gewerkt rond bloemen in Art Nouveau stijl.

Door te experimenteren met verschillende technieken en texturen tijdens het maken van de mini-collectie, werden we getriggerd om na te denken over welke andere accessoires we zouden kunnen maken in leder. Op deze manier is o.a. de collectie met lederen sierkussens ontstaan! Bij het maken van lederen accessoires heb je altijd veel kleine lederresten. We verzamelen reeds lederresten van bij de start van onze opleiding. Ik heb ze elk jaar ook gebruikt om mijn portfolio te maken. We zijn volop bezig met experimenteren om iets nieuws te creëren met deze lederresten. Op die manier gaat het mooie materiaal niet verloren. Updates zullen we hierover zeker communiceren.

Waarom zijn we gestart met Moniëlle?

Tijdens een moeilijkere periode in ons leven, konden we alleen terugvallen op een goed gevoel voor humor, een aantal vrienden, onze liefde voor de natuur en bloemen en natuurlijk ‘creativiteit’. Het is waarschijnlijk een enorme cliché, maar wij hebben geleerd dat, hoe moeilijk het leven soms kan zijn, je zelf betekenis moet proberen geven aan het leven en de kleine dingen in het leven echt leren appreciëren. Soms zit het in het leven niet mee, maar dit kan ook het begin zijn van iets nieuw. Voor ons is dat de opstart van Moniëlle. Creatief zijn maakt ons gelukkig en dit geluk willen we met jou delen door onze collectie ‘interior en lifestyle’ accessoires. Ik heb altijd al iets willen doen in een creatieve richting, maar de timing was altijd verkeerd. Mijn moeder is ook heel gepassioneerd om nieuwe dingen te creëren. Het was nu de juiste moment om er voor te gaan.

Wat maken we en voor wie?

We ontwerpen en creëren handgemaakte lederen ‘interieur en lifestyle’ accessoires voor de moderne eclectische persoon. Wij zijn geïnspireerd door de eeuwige schoonheid van natuur en bloemen. In onze ontwerpen zie je details terug van bloemen, maar soms kan je ook volledige bloemen of bloemdelen terugvinden. FLATLAY OF LEATHER ACCESSORIES Shop onze mini-collecties here of contacteer ons voor een custom-made accessoire. Als je vragen en/of opmerkingen hebt, of je wil gewoon eens hallo zeggen, dan mag je altijd hieronder een berichtje achterlaten of een e-mail sturen Groetjes, Steffie en Monique

Pin It on Pinterest