Je bent uitgenodigd voor het verjaardagsfeestje of housewarming van 1 van jouw vriendinnen. Supertof, je hebt er echt zin in. Je noteert het in jouw agenda en dan denk je: ik wil haar heel graag verrassen met een leuk en origineel cadeau, maar wat?

Het moet iets waardevol en duurzaam zijn, niet het zoveelste prulletje. Het zou echt iets moeten zijn met net dat tikkeltje extra. Helaas geraak je niet verder dan de gewoonlijke cadeautjes zoals een bos bloemen, een fles wijn… Dat zijn ook leuke cadeautjes, maar je wil nu echt met een top cadeau voor de dag komen.

Zou jij graag betekenisvollere en persoonlijkere cadeaus willen geven aan jouw partner, vriendinnen, beste vriend of vriendin, jouw favoriete tante, jouw allerliefste mama…? Maar weet je niet direct hoe je daaraan moet beginnen?

Ontdek hieronder onze 4 top tips over hoe je dat concreet kan aanpakken. 

Tip 1: Kies een geschenk in hun favoriete kleur

Kleur is heel belangrijk in ons leven. Het is waarschijnlijk zelfs van veel grotere betekenis dan we zelf ooit kunnen beseffen. Het is dan uiteraard ook van belang bij de keuze van een geschenk.

Denk eens na welke kleuren jouw beste vriendin niet mooi vindt en welke ze helemaal te gek vindt. Kies 1 van haar favoriete kleuren als uitgangspunt om een gepaste attentie te zoeken.

 

Tip 2: Stel de persoon zelf centraal

Misschien heeft de persoon waarvoor je een cadeau zoekt wel heel specifieke interesses of hobby’s. Hier volgt een concreet voorbeeld: stel, je zoekt een bijzonder geschenk voor de verjaardag van jouw mama.

We gaan samen een mini brainstormsessie doen. Neem pen en papier, schrijf in het midden van het blad de naam van jouw mama op.  Denk nu eens goed na over wat zij belangrijk vindt: waar houdt zij zich momenteel mee bezig? Heeft ze bepaalde hobby’s? Wat is voor haar de ultieme ontspanning? Doe dit voor maximum 5 minuten en schrijf alles op wat in jouw hoofd komt. (Je kan ook online mindmaps maken 🙂 )

mindmap als voorbeeld om persoon centraal te stellenUit deze mini brainstorm kan je heel veel inspiratie halen (waarschijnlijk zelfs voor meerdere gelegenheden). Kies 1 onderwerp of een combinatie van verschillende aspecten uit jouw lijstje als basis voor het vinden van een passend geschenk voor jouw mama.

 

Tip 3: Vertrek vanuit een belangrijke gebeurtenis.

Als er een speciale reden is waarvoor je iemand een geschenk wil geven, kan je uiteraard daar jouw zoektocht starten.

Terug een voorbeeldje: een collega waar je heel goed met overeenkomt heeft een nieuwe woning gekocht. Je bent uitgenodigd voor een housewarming party om dit te vieren.

Je hebt tijdens gesprekken op het werk al gehoord dat ze voor de accessoires vooral met taupe tinten werkt. En dat ze superfan is van kaarslicht.

Voila, daar heb je een mooie basis om van te vertrekken voor het samenstellen van een geschenk of een mooie cadeau box.

 

Tip 4: Maak er een heel persoonlijk en origineel cadeau van.

Een gepersonaliseerd cadeau is sowieso een mooi en betekenisvol geschenk. Je toont dat je moeite doet om naar een speciaal pakje op zoek te gaan en dit te laten personaliseren (bijvoorbeeld met de naam of initialen van de ontvanger).

De persoon die het gepersonaliseerde geschenk ontvangt zal het als een heel waardevol geschenk inschatten en er daardoor een heel positief en warm gevoel aan over houden.

Zo zie je maar dat topcadeaus uitkiezen niet zo moeilijk is als het soms op het eerste zicht lijkt. Neem de gelegenheid, de hobby’s of favoriete kleur als vertrekpunt om een tof cadeau te bedenken. Zorg voor een echt wauw gevoel door er een gepersonaliseerd element aan toe te voegen.

Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Boek hier een gratis online personal shopping sessie waarbij we jou begeleiden met het zoeken naar een gepast geschenk voor jouw geliefden. 

Pin It on Pinterest