Hey Ik wil heel graag het verhaal achter onze Gerbera prints met jou delen! Een aantal jaren geleden werd de basis gelegd voor 1 van onze eerste interieur accessoires van Moniëlle, namelijk de ‘IN BLOOM’ collectie. Belangrijk om te weten, is dat de natuur, planten en voornamelijk bloemen onze grootste inspiratiebron zijn. Wij houden van hun verscheidenheid in vorm, kleur en complexe details. We hebben altijd al een voorliefde gehad voor bloemen. Bloemen kunnen zelfs jouw dag opfleuren! De Gerbera bloem was onze inspiratiebron voor de eerste interieur accessoires.

De eerste stap

De volgende foto’s zijn close-ups van mijn schetsboek / mixed-media boek. Ik was volop aan het lezen over hoe je zelf prints kon maken op papier en stof. Kort daarna begon ik te experimenteren met het maken van prints en de eerste print met een echte Gerbera bloem was een feit.

Cirkles of Hope

Na wat experimenteren op losse papieren heb ik zelfs een aantal schilderijen gemaakt als decoratie voor thuis. Hieronder kan je het schilderij ‘Circles of hope’ zien. Dat schilderij bestaat uit verschillende cirkels met handgeprinte Gerberas in verschillende tinten van grijs en blauw.


Acrylic painting in different shades of blue gerbera flowers.

In FULL BLOOM

We vinden het heel interessant om verschillende materialen en texturen te gebruiken en we zijn fan van mixed media. Zo is het idee ontstaan om Gerberas te printen op stof. Ondertussen waren we bezig met het 4de jaar van onze maroquinerie opleiding. In het laatste jaar kregen we de kans om een mini-collectie te maken rond een bepaald thema. We hebben uiteraard het thema bloemen gekozen :-). Tijdens de experimenteerfase om de collectie te maken kwam de Gerbera print. opnieuw tevoorschijn. Daarom wist ik zeker dat we dit verder moesten bekijken!

Na veel uitproberen, mislukken en opnieuw proberen en het vinden van het juiste materiaal, hebben we een werkwijze gevonden om een heel gedetailleerde print te maken op leder. En dit was de start van onze ‘In Full Bloom collectie’ :-).

Create your own HARMONY

Wist je al dat je lederen kussens perfect kan combineren met stoffen kussens? De achterkant van het kussen bestaat steeds uit een bijpassende stof. We hebben bij sommige lederen kussens ook aparte stoffen kussens gemaakt om de perfecte combinatie te maken. De mix van verschillende materialen en texturen maakt het super interessant. Voeg een mooie bloempot en wat planten toe op een vintage kastje en je hebt een leuke compositie.

De lederen kussens zijn verkrijgbaar in 2 verschillende prints en in diverse kleuren. Je kan de lederen kussens hier shoppen. Wat denk jij ervan om materialen met verschillende texturen te combineren? Laat het ons weten door een reactie achter te laten onder dit artikel.

Pin It on Pinterest