Je hebt misschien al eens gehoord over vegan leer of plantaardig leder, als alternatief voor echt leder. Er zijn heel veel verschillende alternatieven voor leer. In dit artikel vertellen wij jou graag wat meer over Pinatex en stellen we graag ons eerste Pinatex accessoire voor.

Ananasleer

Pinatex wordt vaak omschreven als ananasleer. Echter, zelf vind ik dit een verkeerde benaming. Pinatex is voor mij eerder een soort textiel en niet echt te vergelijken met leer. Op de website van Ananas Anam, de makers van Pinatex, wordt het ook zo omschreven: een innovatief natuurlijk textiel.

Pinatex wordt gemaakt van de vezels van de groene bladeren van de ananasplant. Het is dus een bijproduct van de bestaande fruitteelt en het is ook een extra vorm van inkomsten voor de lokale boeren in de Filipijnen. Er bestaan verschillende collecties van Pinatex. Ze worden gekleurd met GOTS gecertificeerde pigmenten en om het textiel waterbestendig te maken, komt er ook een resin laag op.

Je kan het textiel gebruiken voor allerlei toepassingen: modeaccessoires, interieur items, stoffeerwerk, kledij, schoenen, …

Inspiratie

Om nieuwe materialen te leren kennen hebben wij een aantal kleuren Pinatex aangekocht.. Voor een awareness project kregen we voor de zomer de vraag om vegan bladwijzers te maken met de naam van het project op. Het gaat over dit mooie initiatief: Behind Endo Stories.

Toen we een aantal weken terug de vraag kregen over een Pinatex laptop hoes zijn we terug aan de slag gegaan met Pinatex textiel. En daaruit zijn een aantal toffe Pinatex accessoires ontstaan. Momenteel test Esmée van Heartfully Conscious onze 2 modellen laptop sleeves uit. En later op het jaar zal zij een uitgebreide review delen. Zo kunnen wij daaruit leren en onze ontwerpen verder verfijnen!

Pinatex accessoires

Wij experimenteren graag met verschillende materialen en hebben een aantal accessoires gemaakt met Pinatex.
Momenteel kan je in onze webshop goudkleurige haarspelden terugvinden in 3 kleuren: paprika, naturel en zwart. We hebben het textiel eerst bewerkt met goudfolie. Om de haarspeld een feestelijke uitstraling te geven hebben we met de hand een aantal vintage glaskralen en pailletten opgenaaid.

Daarnaast komt er binnenkort ook een nieuwe vegan cadeaubox uit met Pinatex in de hoofdrol.

Ons besluit: als je op zoek bent bent naar een vegan alternatief voor jouw accessoires, dan is Pinatex een goede optie.

Extra info toegevoegd op 02/03/2022. Esmée was heel tevreden met haar laptop sleeves. Wij hebben echter besloten om geen producten meer aan te bieden in Pinatex, omdat ons gamma anders veel te uitgebreid is.

Wil je graag een Pinatex accesosire shoppen, dan kan je een kijkje nemen op de Merken pagina van Ananas Anam. Shop je graag kwalitatieve lederen accessoires, dan kan je uiteraard in onze shop terecht!

Pin It on Pinterest