Vandaag is het 13 september, de dag van het positief denken. Positief denken heeft alleen maar voordelen, zowel voor jezelf als jouw omgeving. Als je positief in het leven staat ga je meer oplossingen zien en denken in abundance, in plaats van alleen maar hindernissen te zien.

Je zal nu misschien denken: ja maar jij hebt gemakkelijk praten, ik ben net mijn baan verloren, of ik heb relatieproblemen enz.

Iedereen maakt in zijn of haar leven moeilijke periodes door. Dat hoort er nu éénmaal bij. En het is ook helemaal ok om gevoelens van verdriet of boosheid toe te laten.

Ik ben chronisch ziek. Dat is, en blijft, op verschillende vlakken een uitdaging. Na een aantal jaren heb ik gemerkt dat er een aantal dingen zijn die ik regelmatig doe om wat positiviteit toe te voegen aan mijn dag. Lees verder als je graag mijn 5 persoonlijke tips wil weten om positieve vibes aan jouw dag toe te voegen.

Tip 1: Zet jouw favoriete muziek op

Uit onderzoek blijkt dat muziek echt wel gelukkig maakt. Ik word oprecht blij als ik naar muziek luister. Mijn muziekstijl is vrij eclectisch en hangt echt af van mijn mood. Ik doe echter niets liever dan liedjes van Otis Redding heel luid afspelen en vals meezingen. (in mijn hoofd klinkt het nochtans heel mooi ?). Op kantoor kan een koptelefoon met leuke beats ook wel helpen om een positieve sfeer te creëren in jouw hoofd.

 

Tip 2: Voeg kleur toe aan jouw omgeving

Over kleuren en hun betekenis zijn al heel veel boeken volgeschreven. Een super interessant onderwerp waar ik zelf heel veel inspiratie uit haal. Kleuren, emoties en gemoedstoestand vormen 1 geheel. Elke kleur heeft een effect op jouw humeur. Dit is individueel heel verschillend. Probeer eens een aantal accessoires toe te voegen aan jouw interieur in een kleur die jij associeert met vrolijkheid, positiviteit en harmonie.

Blue leather Gerbera pillow styled with blue fabric pillow and flower pots with plants.

Tip 3: Even een cliché. Geniet van de kleine dingen.

Het is echt waar. Als je mij niet gelooft, dan is het zeker waard om er even bij stil te staan. Drink je bijvoorbeeld graag koffie? Probeer dan de volgende keer als je een koffietje drinkt, dat heel bewust te doen. Neem er de tijd voor, zet je even buiten in de zon en drink jouw koffie uit een mooie tas. Jouw koffie zal nog zo goed smaken ;-).

 

Tip 4: Doe elke dag iets dat je graag doet

Om bij de clichés te blijven heb ik deze tip ook toegevoegd. En neen, geen tijd is geen excuus! Ik lees heel graag boeken. Er ligt hier dan ook nog een hele stapel op mij te wachten. Sinds een aantal weken maak ik er een punt van om elke avond minstens een 20-tal minuten te lezen. Zo zal de stapel boeken eindelijk minderen (als ik stop met boeken te kopen natuurlijk ?) en is het een leuke dagelijkse gewoonte geworden. Wat is iets dat jij heel graag doet en wat je zou kunnen toevoegen aan jouw dag?

Tip 5: Verzorg jezelf (en ga voor een kleurrijke outfit)

1 van de meest waardevolle tips die ik kan meegeven is: verzorg jezelf! Hoe je dat doet, is voor iedereen net iets anders. Voor mij is dat mijn dagelijkse ochtendroutine: gezichtsverzorging en een outfit uitkiezen waar ik mij goed in voel. Durf ook zeker hier wat kleur toe te voegen. Als je geen kleurrijke kledij durft of wil dragen, kan je ook altijd een kleurtje toevoegen aan de hand van een accessoire. Denk aan een paar kleurrijke statement oorbellen, een mooie sjaal, een paar toffe sokken…

Om samen te vatten: een goede dosis positiviteit toevoegen aan jouw leven hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je hebt het voor een stuk zelf in handen.

Ga jij 1 van mijn tips een kans geven? Wat is jouw ultieme tip om positiever in het leven te staan? Laat het ons zeker weten onder de blog. 😉

 

Pin It on Pinterest